2015/03/18

O nama: Zašto Luftika?

Neozbiljan, neodgovoran, neradan! Tako autori rečnika definišu luftiku. Ne brinite, oni su samo neki autori rečnika. A evo šta smo mi: ekipa mladih, talentovanih i vrednih ljudi, dovoljno ambicioznih da napravi najbolji vodič kroz Novi Sad. U danima koji slede, približićemo mesta na kojima se vi lepo osećate, gde dobro jedete i pijete, gde šetate, šta gledate, slušate i čitate.

Istražićemo svaki kutak u Novom Sadu da pronađemo najbolje što ovaj grad ima, i predstavićemo to sa stavom. I to tako da svakom putniku namerniku, jednako koliko i Novosađanima, ove informacije budu korisne i, istovremeno, zavodljive. To se neće uvek i svakom svideti.
Ovde ćete dobiti nezavisne recenzije ugostiteljske i turističke ponude Novog Sada, vodič kroz koncerte i pozorišne predstave, gastronomske preporuke. Pronaći ćemo gde i šta jedu radnici, šta kancelarijski službenici, studenti i đaci. I još ponešto.
Trudićemo se da sve važne informacije imamo prvi, i da postavimo nove granice u kvalitetu. Možda nećemo uvek uspeti u tome, ali ćemo uvek dati sve od sebe. Od nas ćete uvek moći da dobijete objektivnu, proverenu i pravovremenu informaciju.
Otkrićemo vam skoro zaboravljene stvari o istoriji Novog Sada, spomenike, arhitekturu i dizajn.

Pogled na Trg slobode
Foto: Aleksandar Milutinović
Nećemo kriti loše stvari – ružne navike, korumpiranu administraciju, ugostiteljske podlosti, nemar, nebrigu, neću, “nije u mojoj nadležnosti”...
I opet, zašto Luftika?
Rečnik pogrdnih narodnih naziva doslovno kaže “to vam je jedan... jahač na talasima”.
E, i takvi će ovde imati štošta da nađu.
Uživajte!

Luftika - vodič kroz Novi Sad

Нема коментара:

Постави коментар